Kosárlabda

2006.09.05. 02:27

MKOSZ: új alap-szabály

Budapest (mti) - A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének május 29-én megválasztott elnöksége elkészítette a szervezet új alapszabályát, amely kiküszöböli a Fővárosi Bíróság által kifogásolt ellentmondásokat.

nincs nev

Németh László MKOSZ-elnök az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában kifejtette: az október 2-re kiírt küldöttgyűlés elé terjesztendő dokumentum kijavítja a jelzett hibákat és törvényességet sértő előírásokat, továbbá megszünteti a vitatott megfogalmazást a régi szabályzatban, és 50 százalék plusz egy szavazatot ír elő a tisztújítás során. Emellett elektronikus kommunikációt tesz kötelezővé a nyomtatott helyett, ahol a törvény azt lehetővé teszi.A májusi tisztújító közgyűlésen a sportág elöljárói Németh Lászlót választották meg első emberré a másfél évtizeden át irányító Bartha Ferenc helyébe. A Fővárosi Bíróság június elején felfüggesztette az eljárást az új elnökség bejegyzéséről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!