Kosárlabda

2006.09.15. 02:29

Mától játszanak is

Zalaegerszeg (ka) - Az első felkészülési tornáját kezdi meg mától a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, amely péntektől vasárnapig a VI. Falco-Csatár Kupán vesz részt Szombathelyen.

nincs nev

Egy hónapja készül a bajnoki rajtra a Zalakerámia-ZTE KK együttese Nikola Lazics vezetőedző irányításával. A hét elejéig a keret magyar tagjaival zajlott a munka, azonban onnantól már külföldi játékosokkal is bővült a keret. A lengyel Wojciech Majchrzak érkezett előbb, s a 32 éves kosaras egyelőre próbajátékon vesz részt a zalaiaknál. Sajnos váratlan problémát jelent, hogy a játékos egyik foga begyulladt, kezelni kell, de úgy nézi ki, a hét végi tornán játszhat. Szerdán érkezett az amerikai Rashad Bell, vele véglegesen megállapodtak a zalaiak. A 24 esztendős, 202 cm magas játékos a legutóbbi finn bajnokságban a második legtöbb pontot szerezte - mérkőzésenkénti átlaga 22,4 pont volt -, s emellett találkozónként 8,5 lepattanót szedett. Akit viszont már nagyon várnak a kék-fehéreknél, az irányítóposztra kinézett 28 esztendős szerb Vladimir Miskovics. Tegnap - elviekben - már ott kellett volna lennie az edzésen, ám továbbra is hazájában tartózkodik, ugyanis nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumot. Bodrogi Csaba ügyvezető érdeklődésünkre elmondta, a meghívólevelet már rég elküldték a játékos számára, s nem értik, miért akadozik az ügymenet. Annyit még hozzátett ehhez: most már itthonról is próbálnak segíteni, s talán a hét végén végre befut a kosaras.

A szombathelyi tornán a házigazda Falco KC mellett a ZTE KK, és két osztrák csapat, az Oberwart és a Fürstenfeld vesz részt. A ZTE ma 16.30-tól az Oberwarttal mérkőzik meg, szombaton (18.00) a Falco lesz az ellenfele, vasárnap (9.30) pedig a Fürstenfeld.

Nikola Lazics vezetőedzővel a tegnapi edzésen beszélgettünk. Egyrészt a felkészülés eddigi menetéről és az új játékosokról érdeklődtünk, másrészt a hét végi tornával kapcsolatos várakozásairól kérdeztük.

- Először is, meg vagyok elégedve a társasággal, hiszen mindenki nagyon jól dolgozott, ráadásul sérülés sem jött közbe - mondta a zalaiak vezetőedzője. - Sajnos a külföldiek későn érkeztek, a lengyel fiún érződik, hogy kondicionálisan még nem érte utol magát, de rendesen edzett, s ez pozitív. Az amerikai Bell mostanáig csupán két tréningen vett részt, úgyhogy csak benyomásaimra hagyatkozhatok, s ezek kedvezőek. Ami a legnagyobb gondot jelentette, hogy eddig nem tudtunk még csak mérkőzést sem játszani, hiszen kevesen voltunk, s ez a hét volt az első, hogy tíz ember volt az edzéseken. Ez speciális helyzet, s én úgy érzem, igazából most kezdődik el a felkészülésünk. Tehát a szombathelyi tornán játszunk először, s noha számunkra is fontos az eredményesség, most elsősorban azt tartjuk szem előtt, hogy kipróbáljuk az új játékosokat és lemérjük, hogy eddig mennyire jól edzettünk. A tornán elért eredményt tehát mindezek ismeretében kell majd értékelni.

A ZTE KK a jövő héten Körmenden szerepel újabb tornán, majd a hazai rendezésű Göcsej Kupa következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!