Kosárlabda

2006.09.05. 02:29

A görögök is megjöttek

Zalaegerszeg - Vasárnap estétől már Zalaegerszegen készül - tegnap az ellenfél is megérkezett - a magyar női kosárlabda-válogatott, amely szerdán 18 órától a Városi Sportcsarnokban fogadja Görögország legjobbjait Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen.

nincs nev

- A szurkolók aktív részvétele fontos lesz együttesünknek, hiszen mindenki szereti és igényli is, hogy hazai pályán érezze a nézők támogatását - mondta tegnap. - Éppen ezért egységes és nagyon kedvezményes jegyárakat állapítottunk meg, ráadásul a diákok, ha csoportosan jönnek - legalább tízen - ingyen tekinthetik meg az összecsapást. Női válogatottunk ilyen jellegű, komoly téttel bíró mérkőzést pedig még nem játszott Zalaegerszegen, úgyhogy ebből a szempontból is kuriózumnak számít ez a meccs. Aki tehát szereti a kosárlabdát, de egyáltalán, a sportot is, érdemes lesz kijönnie a sportcsarnokba.

A Sterbenz Tamás szövetségi kapitány által irányított csapat Zalaegerszegen kezdi meg az Eb-selejtező sorozatát, a mieink a görögökkel, a fehéroroszokkal és a bolgárokkal szerepelnek egy csoportban. A kiírás értelmében az öt csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett automatikusan kijut a jövő évi olaszországi Eb-re. Nem kétséges, hogy a magyar válogatott szeretne olyan eredményt elérni a szeptember végéig tartó selejtező-sorozatban, hogy ne kelljen később pótselejtezőre kényszerülnie.

Ami az Egerszegen készülő keretet illeti, a nyár közepe óta együtt edző csapat kiegészült Iványi Dalmával, aki a tengerentúli WNBA sorozatából tért haza. A klasszis irányító már a múlt heti németországi két találkozón is játszott - előbb 62-58-ra a házigazdák nyertek, majd a mieink 65-33 (!) arányban visszavágtak - s vele csak erősödött az együttes. A végleges keretből viszont kimaradt a soproni Németh Bernadett, aki az elmúlt két évben a Zala Volán csapatát erősítette.

A görögök ellen készülő magyar keret: Cserny Réka, Papp Krisztina, Fürész Emőke, Kajdacsi Judit, Englert Orsolya, Horváth Zsófia, Császár Andrea, Fegyverneky Zsófia, Bujdosó Nóra, Újhelyi Petra, Károlyi Andrea, Iványi Dalma.

A magyar csapatnak tegnap két edzést vezényelt Sterbenz Tamás kapitány, ma délelőtt videózás szerepel a programban, este pedig újabb tréning következik - szerdán pedig minden élesbe fordul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!