Kilimán

2016.12.12. 14:11

Hatmillió forintból teszik rendbe a községházát

Kilimán - Az év utolsó hónapjában is lázasan folyik a munka a dél-zalai településen, ahol felújítják a hivatal épületét.

Szabó Zsófia

A majd' száz éves ingatlanra, amely a közösségi programokon túl az önkormányzati irodáknak is otthont ad, ráfért a rendbetétel. Utoljára bő húsz esztendeje tatarozták.

– Vizesedtek a falak, sérült volt a padlózat, elavult az elektromos hálózat, kicsi, korszerűtlen volt a rendezvényterem is – sorolta Pusztai Szabolcs polgármester. Elmondta: a mintegy hat millió forintos beruházást az adóssággal nem rendelkező önkormányzatoknak juttatott támogatásból és önerőből fedezik.

Az álmennyezet kialakításán dolgozik Erdélyi Lajos (balról) és Horváth Tamás. A munkálatokat Pusztai Szabolcs polgármester (középen) koordinálja Fotó: Szakony Attila

– A nedves falakat alászigeteltük, megszüntetve ezáltal a további vizesedést – folytatta Kilimán első embere. – Átalakítottuk az épület belső helyiségeit. A rendezvényterem jóval nagyobb lesz, akár százhúsz fő befogadására képes. Más helyiségbe „költöztettük" a melegítőkonyhát. A vizesblokkokat is modernizáljuk, a régi járólapot újabbra cseréljük, a falakon pedig korszerű elemek lesznek, köztük faltetoválás is – összegezte Pusztai Szabolcs, hozzátéve: a villanyrendszer-korszerűsítése szintén szakembergárda munkáját igényli.

A községháza rendbetételéből ugyanakkor jócskán kiveszik részüket a közfoglalkoztatottak, mindez nagy segítséget nyújt a rekonstrukcióban.

A munkálatokkal a tervek szerint a jövő év első hónapjaiban végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!