Keszthely

2016.02.22. 14:20

Vállalkozásbarát – e a város? – kérdi a DK

Keszthely - „Modern, előremutató stratégia kellene, amely újra méltó helyére emeli jelenlegi szürkeségéből Keszthely városát” – mondta Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció politikusa.

Keszey Ágnes

A sétálóutcán tartott sajtótájékoztatót a DK két képviselője: Keszthely, s a belváros életével kapcsolatosan.

– A turisztikai szezon előtt tudomásunk szerint a városnak nincsen szakmailag jól kidolgozott programja, bár stratégiai tervre elkülönítettek tíz millió forintot. Ezzel talán megvárják az Orbán Ráhel – féle nemzeti turisztikai céget? – kérdezte Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés tagja. Kovács Viktória önkormányzati képviselő, választókerületi elnök hozzátette: több szabályozás nem egyértelmű.

– A sétálóutca Festetics-kastélyig történő átláthatóságának biztosítása kiemelt fontosságú – ezzel szemben azt látjuk, hogy óriás virágszigetek vannak és be lett terelve a bicikliút. A kereskedők kipakolására, a vendéglátók asztalelhelyezésére szűkítettek a lehetőségek. Sok a nagyon rossz állapotú ingatlan. Ezek nagy része önkormányzati tulajdonú, felújításuk nem valósult meg. A bérlők szerződésmódosításai nehézkesek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a vasárnapi boltbezárások idején kihalt a belváros, s bár vannak helyi kezdeményezések programok megszervezésére, de egész évben kell gondolkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!