Keszthely

2015.08.11. 15:36

DK: Zalának szégyenfolt

Keszthely - Sándor Mária az egészségügyi dolgozók emblematikus figurájává vált: nem félt beszélni az elmaradt túlórapénzekről és a tarthatatlan munkakörülményekről - mondta Nagy Zoltán.

Keszey Ágnes

A Demokratikus Koalíció képviselője annak kapcsán tartott sajtótájékoztatót, hogy a fekete ruhás ápoló etikai eljárását megyénkben végzi a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.

- Ez egy igazi szégyenfolt Zala megye számára, az Orbán-kormány eddigi legaljasabb húzása, az egészségügyben nap mint nap alacsony bérért gürcölő, önfeláldozó munkát végző egészségügyi dolgozók ellen. Mint a lapokban is olvashatjuk, számos egészségügyi intézmény műtőjében 40 fokban, méltatlan körülmények között operálnak az orvosok, mert nincsen klímaberendezés. Stadionokra és kisvasútra elköltött milliárdok helyett minden magyar kórház műtőjét klimatizálni lehetne, hogy a betegeknek, orvosoknak biztosítani lehessen az emberséges körülményeket akár egy életmentő műtét során fejtette ki.

Előzmény:

Zalában tárgyalják a "fekete ruhás" ápolónő, Sándor Mária ügyét

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!