Keszthely

2015.06.25. 13:46

DK: Boltok és adók

Keszthely - Súlyos, elhibázott döntésnek tartja a Demokratikus Koalíció, hogy a balatoni üzletek nem kapnak mentességet a vasárnapi zárva tartás alól. Erről tartott sajtótájékoztatót Nagy Zoltán, megyei képviselő.

Keszey Ágnes

A politikus szerint nehezen lehet a külföldi - főleg a fiatal - vendégeket a Balatonra csábítani. Hozzátette, hogy a térségbe jellemzően 2-3 napra, főként hétvégére érkeznek a turisták.

- Hatalmas és érthetetlen hiba a kormánytól, hogy a Balaton-parti megyék nem kaptak mentességet e felesleges és érthetetlen döntés aló. Ahhoz, hogy a Balatont választók a következő években is visszatérjenek, elengedhetetlen, hogy biztosítsuk számukra a szolgáltatásokkal a kényelmes, gondtalan tartózkodást, ezért kellett volna mentességet kapni a a Balaton-parti üzleteknek.

Nagy Zoltán szerint a települések nem csak a csökkenő iparűzési adó miatt kerülhetnek nehéz helyzetbe. Ha megszűnik az idegenforgalmi adó után járó támogatás, újabb adók kivetésére kényszerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!