Keszthely

2015.03.04. 16:41

Befogadóhely kóbor ebeknek

Keszthely – Ebtelep létrehozásáról döntött a keszthelyi képviselő - testület a napokban. A kóbor kutyák elhelyezésére szolgáló létesítmény - melyet a Festetics úton alakítanak ki – a határozat értelmében május végéig elkészül.

Keszey Ágnes

A települések utcáin kóborló ebek befogása a törvényi előírások alapján az önkormányzatok feladata. Ennek Keszthelyen jelenleg alvállalkozó bevonásával tesznek eleget, most azonban egy ebtelepet hoznak létre.

A keszthelyi önkormányzat az idei költségvetésben bruttó  öt millió forintot biztosít a Gazdasági Ellátó Szervezet részére az ebrendészeti telep kialakítására.

A telepen öt kennelben összesen 15 kutyát tudnak elhelyezni. Ide csak Keszthely belterületén  befogott állatok kerülhetnek.

-  Ha a tulajdonos ismertté válik, köteles visszavenni a kutyát és az addigi költségeket megtéríteni. Ha az állat veszélyeztetve van a korábbi tulajdonosnál, akkor elkobozzák. Ha nem sikerül kideríteni, ki a gazdája, akkor a  törvény szerint a befogástól számított 15 napon belül az állam tulajdonába kerül az állat és tulajdonjog átadásával az állatvédelmi hatóság rendelkezhet. A törvény szerint  gondoskodni kell arról, hogy a kutya új gazdához kerüljön. Ha ez nem sikerül hat hónap alatt, alatt, akkor az állat életét megengedett módon ki lehet oltani. Keszthely szeretné ebbarát módon megolddani a kérdést. A legfőbb cél az, hogy visszakerüljön szerető gazdájához, vagy új gazdát találjon, semmiképpen ne kelljen elaltani – mondta el érdeklődésünkre Sarkadi Szilvia, a keszthelyi GESZ kommunikációs munkatársa.

A telepet a város külterületén, a Festetics úton alakítják ki, május 31-ig .

A gyepmesteri feladatok ellátására a GESZ megbízási vagy vállalkozói szerződést  köt a későbbiekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!