Keszthely

2014.06.12. 16:05

Pedagógusokat köszöntöttek Keszthelyen

Keszthely - Csütörtökön a Balaton Színházban a keszthelyi tankerületben a 21 alap-, középfokú intézményben dolgozó óvodapedagógusokat, tanítókat, pedagógusokat Varga Anikó, a keszthelyi tankerület vezetője köszöntötte.

Zámbó Balázs

Már második alkalommal ünnepelték új formában a pedagógusok napját Keszthelyen.

Az ünnepi beszédet Csótár András mondta, aki az Asbóth Sándor Szakközépiskola igazgatója, valamint a keszthelyi önkormányzat képviselő testületének is tagja, az oktatási bizottság elnöke. Csótár András a beszédében többek között azt is hangsúlyozta, hogy az újjáalakított iskolarendszeren keresztül lehet megújulni: jól felkészült, széles látókörű, kreatív pedagógusokkal. Minden társadalomban a felemelkedés alapja a jó oktatás és a jó pedagógus.

Ezen kívül cél, hogy emelkedjen a pedagógus pálya presztízse, ezért volt szükség az életpálya modellre és az új irányok megfogalmazására.

Csótár András köszöntött. Fotó: Zámbó Balázs

Megemlékezett a szónok továbbá Klebelsberg Kunó jelentőségéről is, úgy kell újjáépíteni a nemzeti kultúra és oktatásügyet, mint a trianoni Magyarországon. Zárásként jókívánságait tolmácsolta a jelenlévőknek.

A felszólaló köztisztviselők után a tankerületi pedagógusok jutalmazása és a gyermekek köszöntő műsora következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!