Keszthely

2014.05.19. 11:33

Asbóthos diákok: Tehetséggel és szorgalommal

Keszthely - Az Asbóth Sándor Szakközépiskola szakmai és tanulmányi versenyek tekintetében fennállásának legnagyobb sikerét érte el idén – tudtuk meg Csótár András igazgatótól.

Sámel József

– A Szakma Kiváló Tanulója versenyen három szakmában az ország legjobbja asbóthos diák lett, valamint szereztünk még egy 4. és egy 6. helyezést is.

Eredményeink: szerkezetlakatos 1. hely: Huber Ádám; járműfényező 1. hely: Németh Renáta; karosszéria-lakatos 1. hely: Horváth Tamás; erősáramú elektrotechnikus 4. hely: Lőrincz Tamás; karosszéria-lakatos 6 hely: Hompók Tamás, aki különdíjat kapott a legjobb szóbeli teljesítményért. Érdekesség, hogy Renáta lányként lett a klasszikusan fiús szakma legjobbja. Ez az eredmény is igazolja, hogy napjainkra már értelmét veszíti a fiúknak vagy a lányoknak való szakmák szerinti kategorizálás. Csak a tehetség és a szorgalom számít – mondta az igazgató.

Kiemelkedő ezeken kívül, hogy asbóthos tanuló képviseli hazánkat Franciaországban az ősszel megrendezésre kerülő Szakmák Európa Bajnokságán. Erre a versenyre Bertók Kinga szépségápoló tanuló készül.

Fotó: Sámel József

Büszkélkedhetnek még országos eredményekkel, hiszen az Országos Bod Péter Könyvtárhasználati Versenyen Fauzer Kinga 8. helyezett lett. Az eredmény jelentőségét növeli, hogy a tízes döntőben ő volt egyedül szakközépiskolás, a többiek jó nevű gimnáziumokból érkeztek. Óvári Dávid tanuló matematika versenyen került be az ország legjobbjai közé.

– A versenyeredményeink az ország legjobb szakképzői közé emelnek minket – hangsúlyozta Csótár András. – A megyei és regionális versenyeken is számtalan nagyszerű eredményt nyújtottak diákjaink. Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, hiszen általuk tudunk a középpontba kerülni, ezek miatt az eredmények miatt figyelnek fel ránk nagynevű vállalkozások. Közülük többen meg is kerestek már minket, és szakmai valamint anyagi segítségüket, együttműködésüket ajánlották fel másik szakmáink gyakorlati hátterének felfejlesztésében is. Szeretnénk elérni, hogy az általunk oktatott szakmák közül a legtöbben tartósan az ország élmezőnyéhez tartozzunk, és örömmel vesszük, ha híres cégek kiemelt szakmai partnereivé válhatunk.

A Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképző Iskola és Kollégium „Minősített referenciaintézmény" címet kapott, amivel kapcsolatosan az igazgató elmondta: az országban 13 intézménynek sikerült eddig, amiben az óvodák, az általános iskolák és a középiskolák is benne vannak. A Nyugat-dunántúli régióban csak az Asbóth érdemelte ki, ezért különösen fontos nekünk ez a cím.

– Olyan rendszert dolgoztunk ki, amely a munkánk minden területét felöleli és felügyeli, a folyamatainkat pontosan szabályozza. Gyűjtjük a működésünkkel kapcsolatos visszajelzéseket, amikre azonnal reagálni tudunk, jobbítva a saját minőségünket – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!