Kerkateskánd

2015.07.27. 16:07

Falunap Kerkateskándon zalalövői közreműködéssel

Kerkateskánd - Hagyományosan idén is megtartották a falunapot a településen.

Korosa Titanilla

Ez alkalommal kiállítás színesítette a programot, hiszen a zalalövői  Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesülettel vették fel a kapcsolatot a helyiek, akik nagy örömmel fogadták a felkérést.

- Korábban is terveztük már, hogy szervezünk kiállítást, most erre is sor került. Szabó László festőművész, Kovács Erika keramikus, népi iparművész, Herczegné Nagy Klára mézeskalács készítő munkáiból, valamint Bicsák Istvánné hímzéseiből nyílt meg a kiállítás, amit közel 120-an tekintettek meg  - tájékoztatta lapunkat Rozs Eszter szervező, a Nemzeti Művelődési Intézet közösségi munkása, a helyi  IKSZT és a mozgó könyvtár vezetője.

Zsálek Ferenc polgármester, Kovács Erika fazekas, Rozs Eszter IKSZT munkatárs, Ribarics József a zalalövői Kerecsen Hagyományőrző és Kult. Egy. elnökségi tagja, Bicsák Istvánné himző képviseletében lánya, Ribaricsné Bicsák Mária és Bagladiné Szőke Mónika a Kerkateskándért Alapítvány elnöke. Fotó: Kósa Róbert

A falunapi program során horgászverseny is rendeztek, valamint közös főzést a közösségi ház udvarán. Délután a kiállításmegnyitót kulturális program követte: operett, retro slágermix, zenés gyerekműsor, a Kerka Táncegyüttes műsora, valamint helyi gyermekek tánca, majd megrendezésre került a hagyományőrző Kerkateslánd-Máhomfa futballmeccs. A nap szabadtéri bállal zárult.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!