Kerkafalva

2016.05.02. 11:55

Szezonnyitó verseny a Kéthatár-tavon

Kerkafalva – A kedvezőtlen időjárás miatt néhányan az utolsó pillanatban ugyan visszaléptek, de így is 45 horgász nevezett a Kéthatár-tavon megrendezett versenyre.

Gyuricza Ferenc

A május elsejei viadal egyben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének nyitó fordulója is volt, a versenysorozatra a hobbi pecásokat várták, akik többségében Vasból, Zalából, továbbá a Muravidékről érkeztek. – Bíztunk abban, hogy kitart az idő, s szerencsére csak a verseny legvégét verte el az eső, de a halak így is kevésbé kaptak – mondta Puskás Norbert, a szövetség titkára. – Ettől függetlenül voltak szép fogások, három-négy kilós pontyokat, illetve egyéb fehér halakat is vettek ki a horgászok a vízből. A felnőtt mezőnyben a legtöbb halat ezúttal egy muravidéki horgász, Tkalec Dániel fogta, aki szinte állandó résztvevője a magyarországi versenyeknek.

– Pontyra és kárászra mentem, de most nagyon kellett a szerencse ahhoz, hogy sikerrel járjak – mondta. – Talán a nyomott levegő okozta, de ezúttal nagyobb rajokban, szinte együtt mozogtak a halak. Ha sikerült a horgot bedobni közéjük, akkor csakúgy kapkodta az ember őket a vízből, különben pedig alig volt kapás. A horgászok ennek ellenére viszonylag jól teljesítettek, a verseny végére szinte valamennyi szákban akadt néhány hal. A felnőttek mezőnyében a legjobb teljesítményt (13,30 kg) Tkalec Dániel nyújtotta, a második helyre a szintén muravidéki Zsizsek Tibor került (8,28 kg-mal), a harmadik pedig a kerkaszentkirályi Nagy Ferenc lett (4.00 kg-mal). Az ifjúságiak mezőnyében a helyi egyesület tagja, Kiss Péter lett az első, megelőzve a vasvári Kovács Zsoltot és a szintén helyi Koltai Mátét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!