Kerkabarabás

2016.12.29. 20:10

Az erőgyűjtés esztendeje volt

Kerkabarabás - Az erőgyűjtés, vagy inkább a felkészülés éve volt a 2016-os esztendő, a fejlesztési terveinket kívántuk vele megalapozni.

Gyuricza Ferenc

Vidáné Kerese Zsuzsanna, a mintegy 280 lakosú község, Kerkabarabás polgármestere értékelte e szavakkal a búcsúzó esztendőt. Mint mondotta: jövőre a fő céljuk a kultúrház felújítása, az összes rendelkezésre álló pénzüket erre a célra szeretnék fordítani.

Vidáné Kerese Zsuzsanna Fotó: Gyuricza Ferenc

- A kultúrház voltaképpen a község legfontosabb közintézménye, mert ebben az épületben található a könyvtár, az orvosi rendelő, illetve az önkormányzati hivatal is - magyarázta a polgármester. - A tervezett felújítást eleinte pályázati támogatás igénybevételével szerettük volna megoldani, ám egyáltalán nem találtunk erre meghirdetett kiírást, emiatt végül úgy döntöttünk, hogy a saját költségvetésünk terhére végezzük el a munkálatokat.

A polgármester azt mondta, a számításaik szerint csak a legfontosabb feladatokra is legalább ötmillió forintot kell előteremteniük, így 2016-ban szinte teljesen visszafogták a beruházási-felújítási költéseiket, mindössze a temető kerítéséhez készíttettek két kaput. A szükséges összeg így 2017-ben vélhetően rendelkezésükre áll már.

- A tető héjalását mindenképpen le kell cserélni, ez körülbelül 300 négyzetmétert jelent - folytatta Vidáné Kerese Zsuzsanna. - Azt, hogy a tetőszerkezethez is hozzá kell-e nyúlni, csak azt követően tudjuk megmondani, amikor a bontást elkezdtük.
Az épületen pedig további kisebb munkálatokat is tervez a falu vezetése, de ezekről szintén csak azt követően döntenek, amikor véglegesen tudni lehet, hogy a tetőhéjalás cseréje milyen összeget emészt fel. A polgármester azt is elmondta: ha marad rá pénzük, akkor a település képét virágosítással igyekeznek majd tovább javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!