Kemendollár

2016.05.13. 12:36

Favágók a Várdombon - a panaszos természetkárosításnak tartja

Kemendollár - A Kemenden élő Baranyai Ferenc panasszal fordult szerkesztőségünkhöz. Azt nehezményezi, hogy néhány napja favágó brigád munkálkodik a Várdomb aljában.

Magyar Hajnalka

Mint elmondta, a tarvágást természetkárosításnak tartja, hiszen az akác most virágzik, továbbá a fákon fészkelő madarak most költenek. Azt is tudakolta, kinek az engedélyével zajlanak a munkálatok, hiszen a terület az államkincstár tulajdona. A favágás miatt a kommunikációs kábeleket is lebontották, így napok óta se vonalas telefonjuk, se internetelérhetőségük nincs.

A felvetéssel megkerestük Kemendollár polgármesterét, Németh Lászlót. Reagálásából kiderül, a Kemendollár 35 helyrajzi számú ingatlan (hajdani vár területe) a Magyar Állam tulajdona, a tulajdonosi és a kezelői jogkört - tudomása szerint - a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet gyakorolja az állam képviseletében. A várdomb oldaláról a közelmúltban több alkalommal fa dőlt az úttestre, s bár szerencsére anyagi kár, vagy személyi sérülés nem keletkezett, a környéken élők veszélyesnek ítélték meg a helyzetet. Emiatt az önkormányzat felkérte az NFA-t, hogy a baleset-, és életveszélyes körülményeket szüntesse meg. Arra, hogy a munkát kik és mikor végezzék el, az önkormányzatnak nincs ráhatása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!