Kálócfa

2016.12.11. 20:27

Német hagyomány egy zalai községben

Kálócfa - Karácsonyi énekek hangja töltötte be a teret szombat délután Kálócfa kultúrházában.

Gyuricza Ferenc

A mintegy 160 fős településen idén már második alkalommal tartottak falukarácsonyi összejövetelt. A közösségi programot a községbe 16 éve betelepült német házaspár, Siegrid és Klaus Düssel kezdeményezte.

A Kálócfára 16 esztendeje költözött Siegrid és Klaus Düssel (hátul) adventkor közös éneklésre invitálta a falubelieket Fotó: Gyuricza Ferenc

- Németországnak azon a részén, ahonnan jöttünk, azaz Wuppertal környékén nagy hagyománya van annak, hogy a barátok és ismerősök, a helyi közösség tagjai adventkor összejönnek egy közös éneklésre, beszélgetésre - magyarázta Siegrid Düssel. - A férjemmel együtt mindketten nagyon jól érezzük magunkat Kálócfán, ezt szerettük volna jelezni a falubelieknek. Erre a legmegfelelőbbnek ezt az alkalmat találtuk, hiszen a karácsony mégiscsak a szeretet ünnepe.

A kezdeményezéshez csatlakozott az önkormányzat is, a helyet, valamint a vendéglátáshoz szükséges kellékeket is ők biztosították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!