Hírek

2014.02.24. 15:35

Gyűjtést szerveztek Bence megsegítésére

Fityeház - Németh Erikától, a dél-zalai falu óvodájának vezetőjétől arról értesültünk, hogy az alig hároméves ovisuk, Kondricz Bence február közepén egy családi disznóölés során véletlenül háttal beleesett a forró abalébe.

Mirkó Imre

Az apróság testének nagy százaléka égési sérülést szenvedett. A kisfiú a Pécsi Gyermekklinika intenzív osztályán részesül ellátásban, ami valószínű több hónapot vesz igénybe.

Bence gyógyulásának segítésére az óvoda adománygyűjtést indított. Az intézményben az adományszedő bizottság által hitelesített ládába gyűjtik a pénzt, és párhuzamosan írásos feljegyzést vezetnek az adományozókról. A bizottság meghatározott időben nyitja a ládát és számolják össze a pénzt – tudtuk meg az óvodavezetőtől.

Kondricz Bence második szülinapján. Bőrátültetés vár rá. Fotó: Mirkó Imre

Bence balesetének híre futótűzként terjed az internetes közösségi oldalakon is, ott is vannak, akik segítséget ajánlottak a családnak.

A klinikán a napokban ismét leszedték Bence elhalt bőrfelületét, másik kötést raktak rá és hétfőn újból kötözés után előkészítik a műtétre, mert további beavatkozás szükséges, ugyanis a kisfiú bőrátültetésen fog átesni.

Az édesapától – aki egyébként a Zalai Hírlapot kézbesíti hajnalonként a településen – azt is megtudtuk, hogy Bence gyógyulásának elősegítése és az anyagiak előteremtése érdekében hétfőn számlát nyitottak a Bak és Vidéke Takarékszövetkezetnél, melyre köszönettel várják fiúk gyógyulásához a segítséget.

A számlaszám: Bak és Vidéke Takarékszövetkezet, 74000535-10017423. Közlemény: Kondricz Bence gyógyulásáért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!