Hírek

2011.02.11. 07:05

Boros programok sorozata

Új helyre költözött a napokban a zalaszentgróti Zalai Borút Egyesület, a szervezet célja, hogy a pályázati pénzből kialakított épületet mielőbb megtöltsék tartalommal.

Sámel József

 Németh Károlyné titkár elmondta: a kisszentgróti kultúrházat a magyar–szlovén közös pályázati program keretében, az önkormányzat partnerségével újították fel, s tíz esztendőre megkapták a használati jogot.

- Az épület a borászati programok mellett természetesen továbbra is szolgálja a kiszentgróti lakosságot, az elmúlt hónapokban több rendezvényt is tartottak itt – fogalmazott. - A mi terveink között számos elképzelés szerepel. Szeretnénk, ha az épület igazi turisztikai centrummá válna, az nemcsak a várost, hanem a megyét és az országot is szolgálná. Cél, hogy az ide betérő vendégek minden információt megkapjanak. Szervezünk szakmai rendezvényeket, s olyan borbemutatót, melynek keretében a Zalai Borvidékről származó nedűkkel ismerkedhetnek az érdeklődők. Amúgy az épület szakmai avatóját április 15-én tartjuk, egybekötve a Zalai Borút Egyesület tizenegyedik nemzetközi borversenyével. Tervezzük a magyar–szlovén pályázat folytatását, az anyagot már beadtuk, eredményre várunk. Ha a Jó bor, jó szomszédság elnevezésű program eredményes lesz, további rendezvényeket szervezhetünk. Ezek között szerepel például borász-vadász ki állítás, több termálfürdős esemény, illetve bor-show. A program érdekessége, hogy a lendvai partnereink szintén hasonló programokban gondolkodnak, s elkészítik az itteni turisztikai centrum tükörképét. Folytatjuk a szakmai munkát is, így a borász nőknek tartunk továbbképzéseket, s sommelier tanfolyamot is szeretnénk indítani. Mindemellett rengeteg kiadványt tervezünk, azokra nagy szükségünk lesz, hogy a vendégeknek a megfelelő menynyiségű és minőségű információt tudjuk biztosítani.

 


A Zalai Borút Egyesület szeretné összehangolni terveit a kisszentgróti városrésszel, azért, hogy a programok vonzóak legyenek. Németh Károlyné azt mondja, az érdek közös, a részönkormányzat és a lakosság tovább szépíti a helyet, építi a házhoz illő kerítést. Többek között olyan mobilizálható pavilonokat kívánnak vásárolni, melyek a helyi termékek bemutatására, árusítására is alkalmasak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!