Hírek

2017.08.28. 13:50

Akiknek semmi sem szent: sírokat rongáltak meg Murakeresztúron

MURAKERESZTÚR Ismeretlen elkövetők tegnap virradóra megrongáltak nyolc síremléket a község temetőjében.

Szabó Zsófia

Nem volt még példa arra a közel kétezer lakosú, dél-zalai falu életében, amivel a hét első napján kellett szembesülniük a szeretteik sírját felkeresőknek.

A képen Pávlicz Lajos polgármester mutatja a megrongált sírokat. Az egész falut megdöbbentették a történtek Fotó: Gergely Szilárd

A temető nyugati és déli részén több síremlék fejfáját ledöntötték. A tett és az elkövetés módszere is felborzolta a kedélyeket az amúgy nyugodt községben. Ugyanis a sírkert nyugati részén, ahol egymás mellett több emlékmű található, hat szomszédos nyughelyben tettek kárt illetéktelenek. Ezektől némileg távolabb, a temető déli részén is tönkretettek két síremléket.

A község lakói érthetetlenül állnak a történtek előtt.

– Amikor vasárnap este öntözni jöttünk, még minden rendben volt – idézték fel helyi asszonyok, akiket szintén elborzasztottak a történtek. A közelben élők – mint mesélték – sem hallották a lármát, amivel vélhetően a több száz kilogrammos emlékművek ledöntése járt. Égzengés volt aznap éjszaka.

– Mélyen megrendített, amikor az asszonyok jelezték, milyen látvány fogadta őket – mondta Pávlicz Lajos, Murakeresztúr polgármestere. – A hozzátartozók többségét értesítettük. A javítást pedig azonnal elkezdték a szakemberek. A költségek, biztosítás híján, a rokonokat terhelik. A rendőrségen is tettünk bejelentést – összegezte a faluvezető.

Sznopek Veronika, a    Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre közölte: a helyszíni szemlét követően rongálás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!