Hírek

2017.07.03. 15:45

Kamerák kereszttüzében - Már tizenhét berendezés vigyázza a falut

SÖJTÖR Újabb öt térfigyelő kamerát szereltek fel a helyi IKSZT és az általános iskola környékén a község polgárőr egyesületének támogatásával. Így a falu biztonságára már 17 hasonló berendezés vigyáz.

Varga Andor

A söjtöri polgárőrök először 2012-ben bonyolítottak le vasgyűjtést a faluban, a cél pedig a befolyt pénzből térfigyelő kamerarendszer kiépítése volt. Azóta az akciót kétévente megismételték, és a három megmozdulás során majdnem 2 millió forintot sikerült összegyűjteniük.

- Legutóbb az volt a célunk, hogy forgalomlassító táblákat állítsunk a falu központjába, olyan berendezéseket, amik jelzik az elhaladó jármű sebességét - emlékeztetett Török Iván, a Söjtöri Polgárőr Egyesület elnöke. - A befolyt pénz erre sajnos nem volt elég, ezért az összeget átadtuk az önkormányzatnak, amely az új kamerák felszerelését lebonyolította.

A Festetics Mária IKSZT falán tábla is jelzi, hogy a területre telepített kamerák felszerelését a helyi polgárőrök támogatták. A képen balról: Orsós Tibor, a szervezet Felügyelő Bizottságának elnöke, Könyves Gábor polgármester, Török Iván, a civil szervezet elnöke és Nagy János elnökhelyettes Fotó: Ferencz II. László

Így ma már kamerák figyelik az említett két intézmény környezetén kívül a falu központját, és az egyik, Tófej felé futó kivezető utat is. A rendszer az évek alatt többször bizonyította létjogosultságát: képei segítségével találtak meg többek közt egy kamiont, mely pusztaszentlászlói halálos gázolás részese volt; illetve elcsípték egy, a söjtöri vegyesbolt parkolójában lezajlott lopás gyanúsítottjait is.

Török Iván kérdésünkre elmondta: a vasgyűjtést - melynek során a helyi háztartásokban képződött fémhulladékot szedik össze - a folytatásban is kétévente tervezik megrendezni, tehát a következő akció jövőre esedékes. A befolyt összegnek hasonló bűnmegelőzési célt keresnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!