Hírek

2017.07.09. 11:57

Bivalyfesztivál - A rezervátum évi 35 ezer embert vonz

KÁPOLNAPUSZTA Aki kedvet érzett hozzá, még bivalyszalámit is kóstolhatott a szombaton megrendezett bivalyfesztiválon.

Horváth-Balogh Attila

A hagyományos rendezvényen az érdeklődők helyi termékeket vásárolhattak, válogathattak a kézműves portékák között, kipróbálhatták a különböző természetismereti játékokat, s nem utolsó sorban: megismerkedhettek a bivallyal, ezzel az elfeledett haszonállattal.

– A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja – hallottuk Fejes Évától, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai referensétől. – Nagyon szép a látogatottsága, évi harmincötezer vendéget fogadunk Kápolnapusztán.

Megnézte a bivalyokat a keszthelyi Molnár Simon és Molnár Levente is 
Fotó: Gergely Szilárd

Fejes Évától azt is megtudtuk: jelen állás szerint kétszáz bivaly él a rezervátumban – arról pedig ugyan nem esett szó, de tisztán látszik, hogy a területen hihetetlen méreteket öltött az ürgepopuláció, ami abból sejthető, hogy a fürge kis szőrös állatkák a látogatóktól 2-3 méterre ficánkolnak, szaladgálnak, lyukba be, lyukból ki.

A referens kérdésünkre válaszolva jelezte: a jövőben tervezik a tanösvény és a bivalytörténeti kiállítás felújítását, illetve a rezervátum akadálymentesítését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!