Hírek

2017.06.07. 16:52

Rímbe szedett receptek, hagyományos ízek - sajtótájékoztató a prószafesztiválról

ZALAEGERSZEG - Vasárnap, az Egerszeg Fesztivál keretében rendezi meg a Keresztury VMK a 23. Prószafesztivált.

Magyar Hajnalka

A rendezvényről szerdán tartott sajtótájékoztatót a zsűri, amelynek tagjai: Tóth Endre mesterszakács (elnök); Horváth Mária mesterszakács, szakoktató; Pörzséné Devecz Sarolta prószakirálynő; Takács Pál, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozatának elnöke, valamint dr. Szabó Antal, a  kamara alelnöke.

A zsűri kiemelte, idén a hagyományok alakítják az értékelés fő szempontjait. Most is szárnyalhat a fantázia, örömmel veszik az újító törekvéseket, ám szorgalmazzák a hagyományos ízesítésű és állagú krumpliprószák újbóli térnyerését.

A zsűri idén rendhagyó feladattal is meglepte a csapatokat: a kisütött étek receptjét rímbe szedve kell tálalniuk a prósza mellé. A három fő díj egyike, a prósza és a teríték mellett épp e versikét ismeri majd el. A prószafesztivál, amelyre idén 23 csapat nevezett, Vigh László országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődik vasárnap 10 órakor a Dísz téren, az eredményhirdetés pedig 16 óra tájban várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!