Hírek

2017.06.21. 17:15

Nem lehetett halogatni tovább a felújítást

Kerecseny - Száz méter hosszú belterületi utat újíttatott fel száz méteren nemrégiben saját forrásból az önkormányzat.

Szabó Zsófia

Évekig murva borította a Deák és a Kassai utcát összekötő szakaszt, ahol a közlekedés nagy mennyiségű eső során nehézkes volt. Ha csapadék árasztotta el a lankás területet, fellazult a murvás fedőréteg, a kőtörmelékből pedig jócskán jutott az alsó, párhuzamos utcába is.

- Nem halogathattuk tovább a rendbetételt - így Réti Alfréd polgármester. - Nagyszabású útfelújításra azonban rég nem volt példa. Mindössze állagmegóvó munkálatokra került sor korábban, amelyre támogatást az államtól kaptunk belterületi útkarbantartás címén - fűzte hozzá. Ahogy azt is: ezért döntöttek amellett a testülettel, hogy önerőből idén az említett útszakaszt hozzák helyre.

- Négy centiméter vastagságban meleg aszfalttal töltöttük fel az utcát. A beruházás közel másfél millió forintba került - részletezte a falu vezetője. Hozzátette: természetesen a falu többi utcájára is ráférne a rendbetétel, azonban ennek egyelőre anyagi gátja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!