Hírek

2017.05.09. 14:00

Nevelt lányát zaklatta, 14 év fegyházra ítélték

Zalaegerszeg - Hétéves korától kezdve zaklatta nevelt lányát az az 50 éves férfi, akit kedden ítéltek el az egerszegi törvényszéken.

Arany Gábor

Az ügyben zárt tárgyalásokat követően született ítélet. E szerint a férfit  14 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa. A történtekről annyi tudható a vádiratból,  hogy a Nagykanizsához közeli településen élő B. Pál 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot és párjával közösen nevelték az asszony gyermekeit, köztük egy 1998-ban született kislányt. A férfi 2005-től kezdődően többször is szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítette a lányt. Esténként befeküdt mellé az ágyba, simogatta, szexuálisan is közeledett hozzá. Később, 2009-től már ennél is tovább ment: heti rendszerességgel zaklatta, szexuális cselekményekre kényszerítette, vagy a társaságában önkielégítést folytatott. A történtek tavaly februárban pattantak ki. A lány ugyanis hangfelvételt készített arról, amint a férfi a jelenlétében szerzett magának testi örömöket, és ezt lejátszott az édesanyjának, aki felelősségre vonta az élettársát.

A férfit  nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint szexuális kényszerítés bűntette miatt marasztalták el és sújtották 14 év fegyházzal, nem jogerősen. Az ítélet ellen vádlott és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!