Hírek

2017.05.05. 14:36

A korrupció ellen - Sajtótájékoztató Keszthelyen

KESZTHELY - A közpénzek védelme érdekében a Jobbik kezdeményezte a büntető törvénykönyv módosítását, a büntetési tételek szigorítását. Ezt a Parlament jogi bizottsága levette a napirendről, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Keszey Ágnes

A párt korrupcióellenes kezdeményezéséről tartott sajtótájékoztatót Herold János önkormányzati képviselő. Elmondta: pártja nemcsak a Parlament elé terjesztette be a javaslatot, ő például Keszthelyen kérte az ügyben az önkormányzat támogatását.

– Minden embernek érdeke, hogy a korrupció visszaszoruljon és szűnjön meg. Azt látjuk, hogy egyedül a Jobbik az a párt, amely ezt kezdeményezi és mindent elkövet ennek érdekében. Keszthelyen kísértetiesen ugyanaz történt, mint a Parlament jogi bizottságában: szintén elutasították a kezdeményezést, holott a testületnek csak elvi hozzájárulást kellett volna tennie.

Nem gondolták, hogy méltó a tárgyalásra és hogy a korrupció problémás – mondta Herold János, aki sajtótájékoztatón kifejtette: a Jobbik javaslatával a korrupciós bűncselekmények büntetési tételeinek szigorítását és az elévülési idő megváltoztatását szerette volna elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!