Hírek

2017.03.01. 19:02

Bringás verseny és KRESZ-park is lesz Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Idén is megrendezik a kerékpáros KRESZ-versenyt. A városházán egy KRESZ-park építését is bejelentették.

Hajdu Péter

A sajtótájékoztatón többen felszólaltak, a versenyről Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, ötletgazda beszélt. Felidézte, hogy a 2015-ös első verseny során született elgondolás szerint évente megszervezik a programot, míg el nem készül egy állandó KRESZ-park. Az önkormányzat számára fontos a balesetmentes közlekedés segítése, hangsúlyozta.

A verseny május 9-én lesz az Eötvös-iskolában. A főnyeremény ezúttal is egy, a polgármester által felajánlott kerékpár. A versenyt áprilisban két felkészítés előzi meg.

Balaicz Zoltán polgármester a tájékoztatón bejelentette, hogy az Alsóerdőre tervezett Sport- és Rekreációs Központ megvalósításához szükséges 2,85 milliárd forintból már rendelkezésre áll 1,5 milliárd, és a további 1,35 milliárdról is döntött a kormány gazdasági és stratégiai kabinetje. Már csak a hivatalos kihirdetése van hátra, és indulhat a munka. Az alsóerdei fejlesztés része lesz egy állandó KRESZ-park is, erről Tolvaj Márta alpolgármester szólt. A létesítmény a napközis táborként ismert területen lesz. Mellé egy kerékpár-, roller- és kisautókölcsönzőt is építenek, hogy az ide látogatóknak legyen mivel gyakorolni, de természetesen mindenki használhatja majd a saját járművét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!