Hírek

2017.03.27. 10:10

Kezdődnek a felújítások - Mutatjuk, hol kell vonat helyett buszra ülni

Zalaegerszeg – Tavasztól felgyorsulnak a vasútvonalak felújítási munkái. A MÁV Zrt. legutóbbi vágányzári információjában erre hívja fel a figyelmet. De régiónkat illetően a GYSEV vonalakon is változások lesznek, utazás előtt érdemes ezekről tájékozódni.

Zalai Hírlap

Mint a vasúttársaság közölte, a Balaton déli partján április első napjától  kezdődik a vasútvonal felújítása. Április első hetében ezért Szabadbattyán és Balatonszentgyörgy valamint Keszthely között járnak majd pótlóbuszok, április 7-e és június 16-a között pedig Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy-Keszthely között kell buszra szállniuk az utasoknak.

Áprilisra  elindul az északi parti vonal rekonstrukciója is. Ezért március 31-én Székesfehérvár és Balatonfüred között kell buszra szállni, április 1-jétől 12-ig pedig Székesfehérvár és Tapolca között pótolják busszal a kieső vonatokat. A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely vonalon április 18-tól 27-ig a Boba-Szombathely szakaszon pályakarbantartást végeznek pályakarbantartást. Ezért a vonatok menetrendje módosul, illetve Celldömölk-Sárvár-Porpác-Szombathely között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Később, április 19-22 között pedig a Zalaszentiván és Vasvár között utazóknak kell vonatpótló buszokra ülni.

A GYSEV-nél is megindulnak a tavaszi felújítások. Ezért a  Budapest–Győr vonalon március 27-től április 13-ig Nagyszentjános és Győrszentiván között pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Április 1-jén, valamint április 8-tól 10-ig a szombathelyi és a soproni InterCity vonatok Budapest-Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak, illetve oda érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!