Hírek

2017.03.06. 15:51

Ötven mázsa pontyot telepítettek a Csónakázó-tóba

Nagykanizsa – A múlt évhez hasonlóan az idén is folytatódik a haltelepítés a Csónakázó-tavon. A vasutas horgászegyesület hétfőn 50 mázsa ponttyal gyarapította az állományt.

Pásztor András

Mint azt Németh László, a Csónakázó-tó halgazdálkodásával megbízott Nagykanizsai Vasutas Horgászegyesület elnöke elmondta: ezúttal is a mórichelyi halastavakról hozták a halakat.

Vágó Tibor horgász saját kezével is megmérte a halakat Fotó: Szakony Attila

– A pontyok átlagosan három kilósak, szóval a telepítés miatti tilalom után, azaz vasárnap reggel 6 órától már ki is foghatják a pecások ezeket a szép halakat – mutatta az egyik példányt az egyesület elnöke, aki hozzátette: áprilisban folytatják a haltelepítést, akkor 3 ezer darab süllőivadékot és 30 ezer darab csukaivadékot engednek majd a Csónakázó-tóba. – Április elején rendezzük meg az egyesület családi napját is, melynek keretében természetesen horgászversenyt is rendezünk a tavon.

A hétfői, kicsit szeles, esős időjárás egyébként kedvezett a telepítésnek, a hozzáértők szerint a hullámzó vízben könnyebben szétszélednek a halak, így a tó minden szegletében jó fogás ígérkezik.

Az egyesület amúgy nem csak a halak, hanem a pecások utánpótlására is gondol. A civil szervez a közelmúltban – egyelőre kísérleti jelleggel – ingyenes területi jegyet biztosít a Kőrösi-Péterfy-iskola azon diákjainak, akiket érdekel a horgászat. Az elnök szerint, ha nagy lesz az érdeklődés a város összes iskolájára kiterjesztik a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!