Hírek

2017.03.13. 20:21

A lótuszvirág jegyében - vietnami vendégek a Megyeházán

A szívsebészet, a gyümölcsfeldolgozás, a víztisztítás és az útépítés területén keres kapcsolatot megyénkkel Vietnam egyik déli tartománya, Dong Thap.

Magyar Hajnalka

Ennek jegyében Chau Hong Phuc tartományi alelnökkel az élen hat tagú delegáció érkezett megyénkbe. A önkormányzati, egészségügyi és pénzügyi szakemberekből álló küldöttséget hétfőn fogadta dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A megbeszélésen részt vett Bene Csaba és Pácsonyi Imre alelnök, valamint dr. Mester László megyei főjegyző is.

Szemből a vietnami delegáció öt tagja, balról a második Chau Hong Phuc  tartományi alelnök. Vele szemben dr. Pál Attila

A vendégeket dr. Alotti Nasri, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészetének osztályvezető főorvosa kísérte, ugyanis az ő segítségét kérték a szakmai együttműködés útjának megtalálásában, és saját szívsebészeti centrumuk kiépítésében. Emellett más területeken is szorgalmazzák a kapcsolattartást.

Zala és Dong Thap megye képviselői. Balról: Pácsonyi Imre, Bene Csaba, dr. Pál Attila, mögötte dr. Mester László. Chau Hong Phuc, Dong Thap tartomány népi bizottságának alelnöke, dr. Alotti Nasri, Tran Le Dung, Nguyen Lam, Tran Le Trung, Pham Thi Ngoc Dao és Pham Huy Tri

Chau Hong Phuc elmondta, Dong Thap megye a Mekong deltájában fekszik, fő erőssége a mezőgazdaság, a gyümölcs, a rizs, a hal exportja, jelképük a lótuszvirág. Szívesen fogadnának zalai befektetőket, akik például gyümölcsfeldolgozót építenének, de a szennyvíztisztítás, az ivóvíz ellátás, valamint hidak és utak építése területén ugyancsak örömmel vennék az együttműködést.

A kölcsönös ajándékozás jegyében dr. Pál Attilának a delegáció hölgytagja, Pham Thi Ngoc Dao, a tartomány Tervezési és Beruházási Hivatalának vezetőhelyettese kötötte a vendégségben szokásos sálat a nyakába
Fotó: Katona Tibor, Magyar Hajnalka

A megye vezetői beszámoltak Zala ebbéli lehetőségeiről, s egyéb értékeinkről is szó esett. A vendégek programjuk során látogatást tettek a megyei kórházban, a városházán, s szerdán részt vesznek a megyeszékhely március 15-ei ünnepségén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!