Hírek

2017.02.18. 15:38

Jelmezesek lepték el a keszthelyi sétálóutcát

Immár 17. alkalommal rendezték meg szombaton a Keszthelyi Városi Karnevált a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének szervezésében.

Magyar Hajnalka

Mintegy 300 jelmezes részvételével hömpölygött a tarka folyam a Helikon Kastélymúzeum parkjától a Fő térig, ahol színpadra állva rövid bemutatkozó műsort is adhattak az erre vállalkozók. A menetet a jelmezbe bújt keszthelyi Boombatucada ütősegyüttes vezette zászlóforgatók kíséretében, de felbukkant a kanizsai gólyalábasok egy csapata is. Köztük pedig csoportosan és szólóban érkeztek a maskarások. A népszerű rajzfilm figurák mellett apácák, szakácsnők, vámpírok, bohócok, turbó csigák, törpék is vonultak, s nem maradt távol a karnevál jelképévé vált sárkány sem, ami alatt 22 iskolás fiú rejtőzött. A vasutasok - ki tudja miért - rabruhát öltöttek, a Kiskeszthelyért Egyesület pedig polgári életképet varázsolt elénk az 1800-as évekből. Természetesen felvonultak maguk a szervezők, a borbarát hölgyek is.

 

- Az egyesületünk megalakulását követő évben már előálltunk a karnevál gondolatával, hogy színesítsük a város életét a holtszezonban - idézi fel a kezdeteket Dévényiné Balogh Gyöngyi, a borbarátok elnöke. - Idén is nagyon sok támogató állt a karnevál ügye mellé, ennek köszönhetően nem csak a zsűri által kiválasztott helyezettek, hanem minden jelmezes ajándékot kap. Evvel is elismerjük azt a rengeteg munkát, amit a felkészülésre fordítottak.

A Ruzsics Ferenc polgármester által vezetett zsűri fődíját végül az Életfa Óvoda Aranyszőrű bárányok formációja nyerte el. A csoportban 90 beöltözött óvodás vonult fel, a jó pásztor „szerepét” pedig Tál Zoltán atya, a Fő téri Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa alakította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!