Hírek

2016.11.15. 15:16

Puskával, késsel a család ellen

Rendszeresen puskával, késsel fenyegette családját az apa, ügyében kedden született jogerős ítélet.

Arany Gábor

A tavaly október 29-én este Pusztaszentlászlón történtek előzménye, hogy a 48 éves K. László és felesége kapcsolata évekkel korábban megromlott. Mindennaposakká váltak a veszekedések, elsősorban a férfi féltékeny természete miatt. Rendszeresen kérdőre vonta feleségét öltözködése, hajviselete, időtöltése miatt. Meghatározta számára, hogy milyen ruhát hordjon a munkahelyén, tiltotta a sminket, az ékszerek viselését. Gyakran kifogásolta házaséletük számára nem kellően gyakori voltát és tette ezt a gyerekek előtt. Ilyenkor megöléssel is fenyegette élete párját, szavait nyomatékosítani többször is előhozta engedély nélkül tartott 0,22-es kaliberű kispuskáját. Ráadásul nem egyszer azzal fenyegette meg feleségét, hogy a szeme láttára megöli majd a gyerekeket, mert azzal okozza neki a legnagyobb fájdalmat. A férfi viselkedése miatt az asszony és két gyermeke folyamatos rettegésben élt, gyakran fogták menekülőre, ha otthon elszabadult a pokol.

Az elmúlt év október 29-én este nyolc óra után K. László szóváltást provokált feleségével. A vitától a férfi felfokozott idegállapotba került, bement a hálószobába, hogy kihozza az engedély nélkül tartott kispuskát és ahogy mondta, „pontot tesz a család végére". A hangtompítóval, távcsővel felszerelt fegyvert az ajtó mögül húzta elő, de használni nem tudta, mert fia utánament és kivette kezéből, a puskából eltávolította a zárdugattyút és a tárat is. Ezek után K. László a konyhába sietett és azzal a felkiáltással, hogy most végetek van, kést ragadott és kaszáló mozdulatokkal fenyegette meg fiát és a feleségét is. Ekkor az asszony és a gyerekek kimenekültek a lakásból, az utcán várták meg a rendőrök érkezését. A férfit  a közelben, az utcán fogták el éjfél előtt nem sokkal. Ekkor 12 centis pengéjű tőrt foglaltak le tőle. A házkutatáskor nemcsak a kispuska került elő, hanem a hozzávaló 228 darab lőszer is.

A férfit májusban a járásbíróság első fokon zaklatás, kiskorú veszélyeztetése, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélte. Az egerszegi törvényszéken kedden másodfokon enyhítették a büntetést 2 év 6 hónapra.

Ezek is érdekelhetik