Hírek

2016.11.11. 18:45

Iroda az autistákért - A korszerű ismeretek átadását is célként jelölték meg

Nagykanizsa - Az autistákat segítő információs iroda nyílt pénteken a dél-zalai városban. A Bajza utcai épületben hétfőn és szerdán délelőtt, illetve pénteken délután várják az érintetteket.

Pásztor András

- A kanizsai iroda az Autisták Országos Szövetségének szolgáltatásait nyújtja a helyi környezetbe ágyazottan - mondta Kővári Edit elnök, aki hozzátette: az irodák feladata többek között, hogy közvetítsék az autizmussal kapcsolatos korszerű ismereteket a családok és a szolgáltatók számára, segítsenek az információ áramoltatásban, a kapcsolatépítésben, illetve a helyi együttműködések elindításában is szerepet vállaljanak.

Győrfy Anikó, az új iroda vezetője elmondta: a korábban egyesületi keretek között működő kockaklub is áttelepül az új helyre, ahol az autista fiatalok kedvükre legózhatnak szüleikkel.

Győrfy Anikó irodavezető (balról), Tóth Nándor alpolgármester és Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke a nagykanizsai, Bajza utcai iroda pénteki ünnepélyes avatásán Fotó: Gergely Szilárd

- Az iroda működtetése egy évre megoldott, két pályázatot is nyertünk, az egyiket az országos szövetségtől, a másikat a Nemzeti Együttműködési Alaptól - közölte Győrfy Anikó, s elmondta: a dél-zalai városban és környékén közel 30 olyan családdal állnak kapcsolatban, ahol autizmussal érintett gyermek él.

Az avatáson részt vett Tóth Nándor alpolgármester, aki a köszöntőjében kiemelte: az iroda megnyitásával remélhetőleg láthatóvá válik egy korábban szinte ismeretlen probléma, ami erősítheti a közösség empátiáját, érzékenységét.

- Alpolgármesterként külön öröm számomra, hogy itt, Nagykanizsán nyílt meg az első iroda, ami ugyan fontos mérföldkő, de azt is jelzi, hogy még sok munka vár mindannyiunkra az autizmus társadalmi elfogadottsága terén - mondta Tóth Nándor, aki hozzátette: az iroda és annak munkatársai ez utóbbiban is kulcsszerepet játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!