Hírek

2016.11.16. 14:16

Cserháti-díj és új iskolazászló

Nagykanizsa – Alapításának 76. évfordulóját ünnepli a héten a Cserháti Sándor Szakképző Iskola. A diákoknak szóló programok mellett, tegnap átadták a Cserháti-díjat és az intézmény új zászlóját is bemutatták.

Pásztor András

Az intézmény ünnepi programsorozata már kedden, az idegennyelvi versenyekkel elkezdődött, majd tegnap játékos vetélkedőt rendeztek az elektronika témakörében. Az ünnepi hét hátralévő részében pedig gyárlátogatáson is részt vehetnek a cserhátis diákok.

– Az intézmény idén ünnepli alapításának 76. évfordulóját, s mivel ezidáig nem volt hivatalos zászlaja az intézménynek, úgy döntöttünk: készítettünk egyet e jeles alkalomra – árulta el Péterváriné Kiss Sarolta igazgató.

A sötétkék színű zászlót, melyen az iskola címere látható a tegnapi ünnepségen be is mutatták a diákoknak, akik hatalmas ovációval fogadták azt. Mint elhangzott: az iskola címerében látható ábrák a tanulásra, a távközlésre, a gépészetre, illetve az elektronikára utalnak. Szintén a tegnapi ünnepség keretében adták át a Cserháti-díjat, amit idén Marton László igazgatóhelyettes vehetett át, aki – több tisztségben – immár 16 éve dolgozik a Cserháti sikeréért.

Ezek is érdekelhetik