Hírek

2016.10.27. 15:51

A TEK ellepte a falut - Homokkomáromban lakott a Teréz körúti robbantó

Homokkomárom – Tavasz óta a dél-zalai településhez közeli szőlőhegyen lakott a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi, s az is elképzelhető, hogy itt készült az a robbanóeszköz, amellyel a rendőrök életére tört.

Horváth-Balogh Attila

A faluba az elmúlt napokban több alkalommal is kiszállt a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség, illetve a tűzszerészek, akik információink szerint még mindig vizsgálódnak a közeli volt katonai lőtéren.

– Rengeteg rendőr és kommandós lepte el a falut, sok autóval jöttek és lezárták az összes hegyi utat, mi, itt lakók megdöbbentünk a látványon, el sem tudtuk képzelni, mi történhetett – hallottuk az idős Krémer Ferenctől. – Aztán később elmondták, hogy itt, az egyik hegyi pincében lakott az a robbantó. Nemrég költözött ide, és korábban többször is láttuk a faluban, de nem nagyon beszélt senkivel. Nem gondoltuk volna, hogy ő volt az elkövető.

Ez utólag derült ki a falu lakói számára, legalábbis azok esetében, akik látták a férfit a település központjában, sokan ugyanis soha nem találkoztak vele – erősítette meg Singula Ferencné polgármester. – Én már nem csodálkozom semmin, nem olyan régen egy vadkenderültetvényt is felszámoltak a hegyen, amióta a mezőőri szolgálat megszűnt – hallottuk a szintén itt lakó Kovácsné Szoldatics Csillától.

A robbantással gyanúsított férfi pincéje, több forrásunk szerint március óta itt lakott. A pinceszomszédnak azt mondta: nem ért a szőlőhöz, ki akarja vágni és elmegy kamionozni
Fotó: Szakony Attila

A szőlőhegyet jól ismerő egyik helybeli vezette fel a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi pincéjéhez a rendőröket.

– Ez az a pince, ha jól emlékszem, márciusban vette meg – mutatta meg nekünk is az ingatlant. – Úgy tudom, itt is lakott azóta. A zsaruk kedden átkutatták az egész épületet és információim szerint találtak is két kilónyi robbanóanyagot. Olyan 30 dekányit fel is robbantottak távolabb, egy elhagyott területen, hogy működik-e – és működött...

Azt is elmondta, hogy a faluhoz közeli volt katonai lőtéren tűzszerészek vizsgálódnak, lehetséges robbantási próbahelyszíneket keresve.

A pinceszomszéd többször is beszélt a gyanúsítottal. Neki a férfi elmondta: repülőgép-szerelő a szakmája, de avval elhelyezkedni nem tud, s kamionozni akar. Arra a pár napra pedig, amit majd itthon tölt, éppen megfelelő ez a kis pince...

A volt polgármester, Bodó Tamás szerint is megdöbbentek a falu lakói a fejleményen. Ő azt is hallotta pletykaszinten, hogy az ominózus bomba Homokkomáromban készült.

A TEK és a rendőrség akciójával, annak céljával és eredményével kapcsolatban Dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője érdeklődésünkre nem adhatott tájékoztatást.

Kapcsolódó anyagok:

Családi konfliktusok - A gyanúsított zárkózott volt diákként

Meg mertem tenni, nem érdekelnek a következmények – vázolta  robbantások elkövetéseinek gondolatait a pszichológus

Zárkózott volt a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, kortársai se nagyon ismerték

Előzetesbe került a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja (frissítve)

Nem volt robbantás Karmacson  – mondta a polgármester

„Nem tudom elképzelni, hogy a fiam követte el a tettet” -mondta a robbantással gyanúsított férfi édesapja

Eltévedtek a TEK-esek Karmacson, amikor a Teréz körúti robbantó apjának házát keresték?

Exkluzív fotók: Itt tartottak házkutatást Teréz körúti robbantás ügyében

Hajdu János: Keszthelyen fogták el a gyanúsítottat (Videó az elfogásról!)

Ezt a férfit gyanúsítják a Teréz körúti robbantással (képek!)

Teréz körúti robbantás - Elfogták a gyanúsítottat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!