Hírek

2016.09.26. 15:18

Felakasztotta, verte a kutyát

Nagykanizsa - Megverte, majd felakasztotta a sétára kölcsönkért fiatal ebet a 33 éves férfi; nemrég emeltek ellene vádat.

Arany Gábor

A 33 éves M. Balázs tavaly nyáron fiatalkorú ismerősénél lakott Nagykanizsán. Június első hetében az egyik este a férfi elment a fiúval annak nagymamájához a Csengery utcába és megkérte, hogy sétájukra elvihessék a házban lakó, de épp távol lévő szomszéd kutyáját is. Így indultak el a Sétakert felé az Ady utcában. Útközben M. Balázs többször megütötte megrúgta a fiatal keverék pulit, majd a vasúthoz érve a kutyát a sorompó rúdjára felkötötte a pórázzal, de az állat rövid idő múlva leszakadt és a földre zuhant. Ekkor a férfi a cipője fűzőjét hurkolta a nyakörvére és azzal akasztotta fel a kerítésre az állatot. Ráadásul a fuldokló kutyát bottal többször is megütötte; az akasztást és a bántalmazást a szerencsétlen eb nem élte túl.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a történtek alapján a férfi ellen a kanizsai járási ügyészség az állatnak különös szenvedést okozó bánásmód alkalmazásával elkövetett állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!