Hírek

2016.02.19. 14:00

Kockás ingben több száz kölcseys gimnazista

Zalaegerszeg – Kultikus ruhadarabbá válik a kockás ing. Diákok és egyre több pedagógus viseli mint valami ellen tiltakozó és egyúttal szolidaritást kifejező ruhadarabot. Ezt tapasztaltuk pénteken a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Hajdu Péter

Az iskola udvarán álló, lantot tartó nőalak, a Kölcsey múzsája nevű szobor is kockás ingben volt pénteken. Bent, a nagyszünetben pedig több száz tanuló vonult az aulába kockás ingben, majd az iskolai hangosbemondóban valaki felolvasta a budapesti Teleki Blanka Gimnáziumban megfogalmazott 12 pontot, a diákságnak az oktatási rendszerrel kapcsolatos követeléseit. A kockás ing a szolidaritást fejezte ki azon társaik és tanáraik iránt, akik mozgalmat indítottak a jelenlegi oktatási rendszer megváltoztatásáért.

Fotó: Pezzetta Umberto

A gimnázium vezetése közölte, nem iskolai rendezvényről volt szó, s mivel a fiatalkorúak fényképezéséhez nem volt szülői engedélyünk, csak Kölcsey múzsája szerepel a képen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!