Hírek

2016.01.18. 13:32

Segítséget kér a család: mindenük odalett a tűzben

A tűzben odalett mindenünk, gyakorlatilag csak annyi ruhánk maradt, ami akkor rajtunk volt. Szeretnénk visszamenni a régi otthonunkba, nagyon reménykedünk, hogy valaki ebben tud segíteni nekünk.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Domján Aranka mondta hétfőn a Szentgyörgyvári-hegyen lévő hajlékuknál, mely a múlt hét végén teljesen a lángok martaléka lett. Az aprócska, mindössze 30 négyzetméteres házban heten laktak: ő, az élettársa, három gyermekük és két unokájuk.

Domján Aranka, gimnazista lánya, Mária, valamint két kisunokája, Barbara és Szimonetta otthonuk maradványai között
Fotó: Gergely Szilárd

– Három éve, a spórolt pénzünkből vettük meg ezt a kis házat – bocsátotta előre Domján Aranka. – Folyamatosan alakítgattunk rajta, egészen a múlt hétig, amikor egyszer csak felhívtak minket telefonon a tűzoltók. Nem voltunk idehaza, Galambokon ügyeket intéztünk, amikor csörgött a telefon. Felvettem, és egy tűzoltó mondta, hogy ég a házunk, de már megkezdték az oltást. Először nem is akartam elhinni, arra gondoltam, ez biztosan tévedés. A bizonyosságot az adta meg, mikor leesett, hogy honnét tudták az elérhetőséget: áruljuk az ingatlant és kiírtuk a kapuhoz egy táblára a számom, meg hogy a ház eladó. Azt reméltük, egy-másfél millióért sikerül túladnunk rajta és a pénzből tudunk venni nagyobbat. Ezt a tervünket húzta most keresztül a tűzeset...

Fotó: Gergely Szilárd

Közben a két pici lány, és nővérük, Bogdán Mária (aki nem mellesleg a dr. Mező gimnázium 10.-es tanulója) bement a romok közé, hátha találnak még valamit, egy épségben megmaradt használati eszközt, emléket, bármit, ami megmenthető régi életükből.

Fotó: Gergely Szilárd

– Nem tudjuk, mitől kaphatott lángra a ház, csak azt, hogy a tető égett a legjobban – mondta az asszony. – A kályhát biztos, hogy nem hagytuk égve, a tetőn pedig nem fut villamos vezeték, ezért sejtelmünk sincs, mi okozhatta a tüzet.

Fotó: Gergely Szilárd

Az önkormányzat szakbizottsága, értesülvén arról, hogy milyen bajba került a család, példás gyorsasággal egy szociális bérlakást utalt ki részükre. Ám Domjánék szeretnének visszatérni otthonukba.

Fotó: Gergely Szilárd

– A bérlakást egy évre kaptuk meg, ennyi időnk van tehát arra, hogy helyreállítsuk a régi házunkat – hallottuk Bogdán Zoltántól, Aranka élettársától. – Nagyon köszönjük a segítséget a polgármesternek, az önkormányzatnak és a Vöröskeresztnek, de mi vissza akarunk költözni a régi házunkba. Ehhez azonban anyagi támogatásra van szükségünk, és abban bízunk, hogy lesznek, akik tudnak segíteni, akár pénzzel, akár építőanyaggal, tetőcseréppel, festékkel.

A férfi szerint félmillióból megoldható lenne a felújítás. Azt is hozzáfűzte: az udvarukon áll egy BMW – félreértéseket elkerülendő, a levett rendszámú autó nem az övék, hanem egyik ismerősüké. Ha az övék lenne, túladnának rajta a felújításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!