Hírek

2016.01.05. 11:01

Kigyulladt és rommá égett egy busz Zalasárszegnél (frissítve)

Zalasárszeg - Kigyulladt és percek alatt teljesen kiégett egy csuklós autóbusz délelőtt a 7-es számú főúton. Bár a busz tele volt utasokkal, szerencsére senki nem sérült meg, köszönhetően a gépkocsivezető lélekjelenlétének, aki időben leszállította az embereket a kocsiról.

Horváth-Balogh Attila

A Nagykanizsa és Balatonmagyaród között közlekedő, 8 éves csuklós Mercedes Conecto típusú csuklós autóbusz a zalasárszegi elágazó közelében gyulladt ki. Információink szerint a gépkocsivezető a tükörből látta a motortérből szivárgó füstöt, azonnal megállt és leszállította az utasokat. Hozzákezdett az oltáshoz is, ám a tűz olyan gyorsan terjedt, hogy a porral oltó gyakorlatilag annyit ért, mint halottnak a csók.

- Szegény sofőr két palack porral oltót elfújt a motortérre, hiába - mesélte az egyik utas. - Tizenegy óra húszkor indultunk, és egészen idáig semmi baj nem volt, egyszer csak elkezdett füstölni a busz hátulja. Ilyet még soha nem láttam, pillanatok alatt elborították az egészet a lángok.

Fotó: Szakony Attila

Egy másik azt mondta: a sofőr megpróbálta menteni a buszt, ám eközben a saját dolgaiért, irataiért, jogosítványáért már nem tudott visszamenni, így azok is bennégtek.

Az égő buszhoz a nagykanizsai hivatásos tűzoltók érkeztek meg, és hamar meg is fékezték a lángokat - ám a busz gyakorlatilag menthetetlen volt már addigra. Az utasokat mentesítő járat vitte tovább.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájéákoztatása szerint Zalasárszeg külterületén a 7-es számú főúton egy csuklós autóbusz teljes terjedelmében égett. A Nagykanizsáról érkező hivatásos tűzoltók, negyed órás oltási munkálatok során két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A buszon közel hatvanan utaztak, közülük senki sem sérült meg. A volán társaság mentesítő járattal gondoskodott az utasok továbbszállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!