Hírek

2015.12.14. 14:36

Kisszigeten és Rédicsen is idősek napi ünnepséget tartottak

Kissziget/Rédics - Az elmúlt hétvégén mindkét községben idősek napi ünnepséget rendeztek.

Korosa Titanilla

Kisszigeten a 60 év felettieket várták a kultúrházban megrendezett ünnepségre, ahol több fellépő is szórakoztatta a több mint 40 vendéget. Fehér Gyuláné polgármester köszöntője mellett dr. László Marianna háziorvos az időseknek szóló hasznos tanácsokkal készült, majd a lenti Móricz Zsigmond EGYMI intézményvezetője, a település szülötte, Szabóné Zakó Krisztina is megosztotta gondolatait a nyugdíjasokkal.

Kisszigeten Böröcz Roland képviselő adja át az ajándékokat. Fotó: A szerző

A műsorban többek között felléptek a Móricz-iskola diákjai és a pedagógusok kamarakórusa, valamint a Kerka Táncegyüttes tagjai is. A rendezvényen minden szépkorúnak ajándékkal kedveskedtek, a program délután zenés szórakozással és közös, korai vacsorával ért véget.

Rédicsen az iskolások is felléptek.

Rédicsen vasárnap ebédre várták a szépkorúakat a kultúrházba. A határmenti településen több mint tizedik alkalommal szervezték már meg a programot, ahol először Soós Endréné polgármester mondott köszöntőt, hangsúlyozva az idősek megbecsülését és róluk való gondoskodás jelentőségét. Az önkormányzat által szervezett ünnepségen a helyi fellépők állítottak össze szórakoztató műsort, illetve a Móra Ferenc Általános Iskola diákjai is készültek az alkalomra. A program végeztével a mintegy 80-100 résztvevőt vendéglátás várta, valamint ajándékként szaloncukorral kedveskedtek a nyugdíjasoknak, amit nemcsak a jelenlévők kaptak meg, hanem azok a helyiek is, akik a rendezvényen nem tudtak részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!