Hírek

2015.12.07. 05:56

Figyelmeztető jelzések a kerékpárutakon

Zalaegerszeg – Zöld festékkel rajzolt figyelmeztető jelzések jelentek meg a megyeszékhelyi gyalog-, kerékpárutakon. Az útpiktor a kitöredezett, felpúposodott szakaszokra, illetve a kereszteződéseket jellemző „beépített bukkanókra” kívánta felhívni a figyelmet.

Arany Gábor

A láthatóan provizórikus alkotásokról az útfenntartó, tehát az önkormányzat véleményét is kérdeztük. Nos, az alábbi válasz érkezett a műszaki osztályról: a platán fák vaskos gyökerei rendszeresen megemelik a környezetükben lévő járdák, kerékpárutak burkolatát. Az elmúlt időszakban a fenntartási munkák keretében a Bíró Márton úton, Landorhegyi úton, a Pannontej üzeme előtt zajlott beavatkozás. A Platán sori kerékpárút burkolatának jelzett repedései valóban szembetűnőek, azonban jelen állapotukban még nem veszélyeztetik a közlekedés biztonságát, javításukat a téli időjárásra tekintettel csak a jövőre tudjuk elvégeztetni.

Fotó: Katona Tibor

Erre tekintettel korainak tartanánk a jelzéseket már most felfesteni, ezért azokat nem a műszaki osztály munkatársai végezték. Egyben felhívjuk a figyelmet, hogy a járdaburkolatot beszennyezni, arra tartós jelet felfesteni tilos! Amennyiben burkolathibát szeretne bárki bejelenteni, azt megteheti a polgármesteri hivatal műszaki osztályán, szólt a válasz.

Élünk az alkalommal: a Platán soron a burkolatba süllyedt/süllyesztett aknafedél is okoz kellemetlen pillanatokat. Az alsóerdei kerékpárút a többszöri javítás dacára számos helyen süllyed, gyűrődik, a Göcseji út és Závodszky kereszteződésénél megsüllyedt a burkolat, a mélyedésből apró aknafedél meredezik –  nem kevés veszélyt jelentve a biciklisek számára. Az ismeretlen rajzoló egyébként a Köztársaság útjai kerékpárút kellemetlen pontjait is bejelölte, sokak tapasztalatát, véleményét jelenítve meg ezzel. A kereszteződéseknél beépített döccenők amúgy az előírásoknak megfelelnek, csak a kerékpárosoknak, kerekesszékeseknek nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!