Hírek

2015.11.05. 15:16

Közösen megvalósítható tervekről, fejlesztésekről tárgyaltak

Lendva - Közösen megvalósítható tervekről, fejlesztésekről tárgyaltak a napokban a muravidéki településen a helyi Népújság hetilap tájékoztatása szerint.

Korosa Titanilla

Lendva és Zalaegerszeg több évtizede ápol baráti kapcsolatot egymással. 2006-ban a két város hivatalos testvérvárosi szerződéssel erősítette meg kapcsolatát, az elmúlt időszakban pedig a hivatalos szintű találkozók újra sűrűbbé váltak. A két város vezetése szerdán, Lendván találkozott és tartott zárt ajtók mögötti megbeszélést, amelyről sajtóértekezleten tájékoztatták a nyilvánosságot.

Anton Balažek Lendva polgármestere elmondta, elsősorban az új pénzügyi perspektíva keretén belül megvalósítható közös projektekről tárgyaltak. Örömét fejezte ki amiatt,  hogy a fejlesztési tervek, elképzelések igencsak megegyeznek egymással.

- Mi a logisztika fejlődését, a vasúti összeköttetés létesítését szorgalmazzuk, látjuk ugyanis a megépült autópálya pozitív hozományait - jelentette ki a lendvai polgármester, majd hozzátette a Lendvát Magyarországgal és Szlovénia belsejével összekötő vasút minden bizonnyal gazdasági fejődést hozhat a vidéknek.

A képen (b-j) Horváth Ferenc a MMÖNK tanácsának elnöke, Anton Balazsek Lendva polgármestere, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke Ffotó: Lendva Község

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, az általa vezetett városnak 14 testvértelepülése van, de a múlt és a jövő tervei miatt legszorosabb kapcsolat Lendvával köti össze.

- Eddig kiváló kulturális kapcsolatokat ápoltunk, eljött azonban az ideje a turizmus, a gazdaság fejlesztésére.  Remélem a közeljövőben már konkrétumokról is be tudunk számolni - mondta  a városvezető.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is az eddigi kiváló kapcsolatokat méltatta, különösképpen a muravidéki magyarsággal, majd kifejtette, a rendelkezésre álló keretet mindenképpen munkahelyek megőrzésére, teremtésére kell majd befektetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!