Hírek

2015.11.19. 14:01

Fontos a naprakész ismeretek elsajátítása a mobil labor szakembereinél

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja a nap huszonnégy órájában készen áll arra, hogy beavatkozzon veszélyes anyag vagy beazonosíthatatlan termékek jelenlétében, ezzel is növelve a megye lakosainak biztonságérzetét.

Annak érdekében, hogy ezek a beavatkozások még magasabb szintűek legyenek, az állománynak folyamatos szakmai képzéseken kell részt vennie.

Szakterületükön elengedhetetlen az állandó felkészítés, ugyanis folyamatosan bővül a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos jogszabályok köre, amelyek betartatásával a lakosok biztonságérzete tovább nő.

Fotó: Kemény Csaba

Elengedhetetlen a szakembereknek ismerniük egy baleset során szabadba jutott veszélyes anyag közömbösítésével, felszámolásával kapcsolatos legmodernebb módszereket is.

Fotó: Kemény Csaba

Ehhez egyébként a mobil laboroknak országszerte - hasonlóan Zala megyéhez is - a legmodernebb járművek és szakfelszerelések állnak rendelkezésükre.

Fotó: Kemény Csaba

Ezen műszerekkel folyamatos méréseket tudnak végezni és terjedési modelleket tudnak pár perc alatt számolni, hogy az éppen aktuális időjárási viszonyok között merre terjedhet tovább egy szabadba került veszélyes anyag. Az említett modern módszerek alkalmazásával jelentősen lecsökken az ilyen jellegű káresetek felszámolásának ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!