Hírek

2015.09.24. 12:58

Orbányosfai parlagfű probléma - A gazos terület magántulajdonban van

Orbányosfa - A napokban jelezte Németh László olvasónk, hogy az észak-zalai településen észrevételei szerint a Béke utcában nem zajlik megfelelően a parlagfűmentesítés.

Arany Horváth Zsuzsa

- Még a közlekedést is veszélyezteti nálunk ebben az utcában a magas gaz, ami az üres telken és az árokparton nő - mondta a helybéli panaszos, hozzátéve, úgy látja, ez a helyzet az utóbbi években nem változott.

Megkérdeztük a település polgármesterét, Kocsis Ferencnét.

- A belterületeinket rendben tartjuk, a közfoglakoztatottak rendszeresen kaszálnak, a község útjai gondozottak, a temető is rendezett képet mutat mondta a falu vezetője. A szóban forgó terület azonban magántulajdon, méghozzá külföldié a telek, tehát arra sajnos nem terjed ki az illetékességünk.

Németh László az árokparti területet mutatja Fotó: Pezzetta Umberto

- Az elhanyagolt magánterületek esetében akkor rendelhetünk el közérdekű védekezést, ha jelentős kárt okoz a községeknek a gaz - ezt már Kövécsné Kozma Györgyi, a nagykapornaki jegyző szögezte le, lévén, hogy hozzájuk tartozik a szomszédos kis község. - Erre a hatósági lépésre nézve azonban a felszólításon túl szigorú szabályok vonatkoznak. Orbányosfán egyébként éppen a közlekedésbiztonság miatt nemrég még bokrokat is irtottak a túl magas partfalú utak mentén a közfoglakoztatott munkatársaink.

A jegyző azt javasolja, aki gazos, elhanyagolt, parlagfüves területet észlel, s tudja, hogy az nem önkormányzati telek, mihamarabb tegyen bejelentést a körjegyzőségen, ők pedig megpróbálnak intézkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!