Hírek

2015.09.17. 16:56

Leépítés a közmű cégnél

Zalaegerszeg – Zalai munkavállalók tucatjait is érinti a regionális vízműveknél elrendelt tíz százalékos leépítés .

Arany Gábor

- Erről Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke beszélt csütörtöki, Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatóján. Az állami tulajdonú regionális víziközmű-társaságok reorganizációs terveiben ugyanis tíz százalékos létszámleépítés szerepel október 31-i határidővel. A Dunántúli Regionális Vízmű kétszáznál több dolgozót foglalkoztat, többek között Keszthelyen, így itt is várhatóak elbocsátások, 30-40 fő. Szigetvári Viktor utalt rá, a közműadó és a rezsicsökkentés előtt az öt állami cég szolid, pár száz millió forintos nyereséget termelve működött. A közműadó bevezetése, illetve a rezsicsökkentés miatt egyenként milliárdnál nagyobb veszteséget halmoztak fel. Az Együtt álláspontja, hogy a kormány hibás döntései tették tönkre a társaságokat, mert sem a víz nem lett olcsóbb, sem a foglalkoztatás nem kerül kevesebbe, sem pedig a társaságok működtetésében nem tudott megtakarításokat elérni a magyar állam. A leépítésekkel a munkavállalókkal fizettetik meg a veszteségeket,

Molnár Tibor, az Együtt keszthelyi választókerületi elnöke arra hívta el a figyelmet, hogy a képzett fiatalok döntő többsége már külföldön képzeli el jövőjét. Az elvándorlás viszont mindenkit érint, mindenkit sújt, mondta..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!