Hírek

2015.08.15. 14:22

Befogadó állomás: még nincs megegyezés a kormánnyal

Sormás - Sajtóközleményt juttatott el a Zalai Hírlaphoz szombaton kora délután Pőcze Edit, Sormás polgármestere.

"Megtévesztő és valótlan információk láttak napvilágot pénteken a Sormásra tervezett befogadó állomással kapcsolatban. Több híradásban is megjelent, hogy a település megegyezett a kormánnyal, ami nem igaz.

A valóság ezzel szemben az, hogy folyamatosan egyeztetünk, tárgyalunk a Belügyminisztérium illetékeseivel: csütörtökön Pintér Sándor miniszter úrral folytattunk megbeszélést, amelyen azt kértem, ne az eredetileg kijelölt helyszínen, hanem attól 3-4 kilométerrel távolabb, a volt honvédségi lőtér területén létesüljön a menekülttábor.

Pénteken reggel minisztériumi szakértők terepszemlét tartottak azon a területen, tapasztalataik alapján pedig előterjesztést készítenek, hogy a döntéshozók mérlegelhessék a Sormás által javasolt új helyszín alkalmasságát.

Megegyezés tehát nem született, hiszen az egyeztetések tovább folynak. Sormás polgármestereként pedig azért dolgozom, hogy a településtől a lehető legtávolabb épüljön meg a befogadó állomás. A folyamatos tárgyalások eddigi eredményeként az már kijelenthető, hogy menekülttábor nem lesz a falu belterületén található egykori laktanyában, illetve bírjuk a minisztérium ígéretét, hogy garantálják a település biztonságát a tábor működési idejére.

A valótlan, hazug híradások azonban nem segítik az egyeztetést, ártanak Sormásnak és a sormásiaknak ebben az amúgy is rendkívül nehéz helyzetben." _ olvasható a polgármester közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!