Hírek

2015.07.12. 13:53

Sport, tánc, móka, off-road show a sárhidai falunapon

Sárhida - Már idejét sem tudják, mióta, mindig a nyár derekán tartják a falunapjukat. S a szervezők furtonfurt valami különleges meglepetéssel igyekeznek a sportpályára csalni földijeiket.

Fincza Zsuzsa

Szombaton ez össze is jött nekik, hiszen csak fellépőből és egyéb aktív résztvevőből volt vagy 180. Az egy időben jelenlévő falubeliek és vendégeik számát is minimum 500-ra taksáltuk.

– Vigyáztunk, nehogy félfalu-nap vagy falu-félnap legyen – így Mázsa Ferenc, Sárhida polgármestere. – Ezért aztán szombat reggeltől vasárnap hajnalig nem lesz csend a pálya környékén. A gyerekek délig sportoltak, ügyességi viadalokon versengtek, kora délutántól pedig mindenki találhat kedvére való elfoglaltságot.

A Dynamite Dance Táncklub apróságai is színpadra léptek a rendezvényen. Fotó: Fincza Zsuzsa

A rendőrök bűnmegelőzési célzattal izgalmas bemutatókat tartottak, a nyugdíjasok kézimunka kiállítást és pogácsa-traktát rendeztek, s jó helyre verték a sátrukat ahhoz, hogy a monstre kulturális bemutatót is élvezhessék. Sőt, több falubelivel együtt csatlakoztak a tótszentmártoni dalosok Surda főcímzenéjére rögtönzött horvát néptáncához. Amúgy, mint a polgármester is megjegyezte, ilyen sokan még soha nem üldögéltek egyhuzamban a rendezvénysátor alatt, mint ezúttal. Ami nem csoda, hiszen szerepeltek a helyi kisiskolások, a saját népdalkörük és a Dynamite Dance tánccsoportjuk, színpadra lépett a Tófeji Szivárvány Dalkör, a Tótszentmártoni Vegyes Kórus, Merics Nikolett és a besenyői amatőr Karinthy-színpad.

De még az arra autózók is leparkoltak egy időre megbámulni a közeli dzsindzsásban dagonyázó, sáncokban és földhányásokon kepesztető terepjárók off-road showját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!