Hírek

2015.05.26. 14:12

Milliárdos lottóláz: futná a törlesztésre

Nagykanizsa - Talán nincs is ember az országban, aki ne tette volna próbára a szerencséjét az elmúlt hetekben.

Pásztor András

Most 5 milliárd forint a főnyeremény az ötöslottón, ami minden idők második legnagyobb összege. Ennyi pénzt talán el sem lehet költeni, sőt olyan is akad, aki annak ellenére, hogy játszik, megnyerni sem szeretne ekkora összeget.

– Nekem elegendő lenne 300-400 millió forint – így Császár Jánosné, Marina, aki évtizedek óta fix számokkal lottózik. – Nem is tudom, mit kezdenék annyi pénzzel, azt hiszem félnék, hogy megölnének érte – folytatta Marina néni, s hozzátette: a nyereményből szépen kistaférungozná egyetlen unokáját, és a lakást is kicsinosítaná.

Császár Jánosné (jobbról) éppen az e heti szelvényét adja fel. Fotó: Gergely Szilárd

– Ennyi pénzből már bőven lehet tervezni, én azt hiszem létrehoznék egy alternatív iskolát a hátrányos helyzetű fiataloknak, és persze elvinném a barátaimat egy egyhónapos körutazásra Amerikába – sorolta a bakancslistán szereplő tételeket Fenyves Tamás, aki egyébként nem csak árulja a szelvényeket, de maga is játszik. – Általában két mezővel játszok, de ilyenkor, amikor horrornyeremény van, még kettőt kitöltök.

A nagykanizsai belvárosi lottózó bérlője elmondta: az elmúlt másfél hónapban érzékelhetően növekedett a forgalom, az emberek 25-30 százalékkal több szelvényt vásárolnak, mint általában.

– Ekkora nyeremény esetében az összeesküvés elméletek is gyakoribbak, sokak szerint manipulálják a lottót, hogy az állam nagyobb bevételhez jusson – mondta Fenyves Tamás. Jelezte: beszélgetve az emberekkel tudja, hogy az első helyen a banki tartozások rendezése áll, majd második és harmadik opcióként ingatlan- és autóvásárlást terveznek a nyereményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!