Hírek

2015.04.23. 14:49

Borok versenye Tormaföldén

Tormafölde - Tormaföldén ötvenhárom bormintát értékelt a zsűri a hétvégi borversenyen. A Dél-zalai Hegyközség Kerka Menti Térsége borversenyén 48 volt fehér, 3 vörös és kettő rosébort értékelt a zsűri nemrég.

Korosa Titanilla

A több mint ötven fajta bor 28 gazdától származott. A vegyes borok mellett kimondott fajtaborok is érkeztek a versenyre.

A Kerka menti térség települései közül Tormaföldéről, Kerkaszentkirályról, Dobriból, Lentiből, Pákáról, Csörnyeföldről és Magyarszombatfáról érkeztek minták.

A település első alkalommal adott otthont a térségi borversenynek, a jövőben ezzel szeretnének hagyományt teremteni.A tavalyi rossz termés ellenére finom borok és jó eredmények születtek.

Arany minősítést 12 bor kapott, emellett 22-t ezüst, 16-ot bronz minősítéssel és hármat oklevéllel jutalmaztak.

A vörösborok közül egy arany született, egy 2011-es évjáratú cabernet savignon kékfrankos cuve lett a legjobb, a fehérborok között pedig a királyleányka fajtából készültek bizonyultak a legeredményesebbnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!