Hírek

2015.03.22. 16:20

Víznapi Balcsi-party: Játékok, versenyek, vízkóstoló

Balaton - A Víz világnapja tiszteletére négy településen egyidőben rendezte meg a Nők a Balatonért Egyesület a Víznapi Balcsi-party-t.

Keszey Ágnes

Mind a négy zalai, Balaton-parti  településen egy időben, vasárnap délután várták a szervezők a családokat. Megkoszorúzták a tavat játékos, de a Balaton értékeire figyelmet irányító játékokkal várták a gyerekeket, és a népszerű óriás balatoni társasjáték, a Vigyázz rám! Is kedvelt volt. Négy, a régióból származó vizet is megízlelhettek a résztvevők. Az enyhén szénsavas, nemesgulácsi savanyúvizet kortyolgatva beszélgettünk Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület helyi  elnökével a program céljáról.

- A Víz világnapja alkalmából már évek óta megszervezzük ezt a programot. Felhívjuk a figyelmet a vízre és a Balatonra. Figyeljünk arra, hogy ne szennyezük a vizet, óvjuk a Balatont, ne dobáljunk szemetet bele. Azt is tudatosítani szeretnénk, hogy ne etessük a hattyúkat, mert tájidegen madár. Takarékoskodjunk a vízzel, mert a Föld vízkészlete egyre fogy. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a háztartásokban víztakarékosan gazdálkodjunk és ehhez tanácsokat is adunk.-szólt a program tudatformáló céljairól a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!