2015.02.14. 16:31
Versenyeztek a kolbásztöltők Boncodföldén
A népi hagyományok megőrzésére második alkalommal rendeztek disznóvágást és kolbásztöltő versenyt a 357 lakost számláló Boncodföldén.
A 140 kilós jószág már holtában érkezett szombaton reggel a faluházhoz, ahol az errefelé használatos renfán dolgozták fel toros ételekké. A kolbásztöltők versenye hét csapat részvételével tíz órakor vette kezdetét. Az alapanyagot, 5-5 kiló darált húst, meg a belet az önkormányzat biztosította a versenyegyenlőség jegyében, ám a fűszerezésről már a résztvevők gondoskodtak.
A sütnivaló betöltésével elsőként a Sárdagasztók névre hallgató formáció végzett, köszönhetően a versenyszámban most debütált két 14 éves fiatalember, Dömötör Dániel és Fóris Bence gyorsaságának.
A település polgármestere, Fehér Károly elmondta, a disznótoros étkekkel és a versenyremekekkel az esti farsangi bál résztvevőit vendégelik meg. A finomságokból emellett jut az a falu idős, rászoruló lakóinak is, nekik csomagot állítanak össze és házhoz viszik a szombaton készült sülteket.