Hírek

2015.02.14. 16:31

Versenyeztek a kolbásztöltők Boncodföldén

A népi hagyományok megőrzésére második alkalommal rendeztek disznóvágást és kolbásztöltő versenyt a 357 lakost számláló Boncodföldén.

Arany Gábor

A 140 kilós jószág már holtában érkezett szombaton reggel a faluházhoz, ahol az errefelé használatos renfán dolgozták fel toros ételekké. A kolbásztöltők versenye hét csapat részvételével tíz órakor vette kezdetét. Az alapanyagot, 5-5 kiló darált húst, meg a belet az önkormányzat biztosította a versenyegyenlőség jegyében, ám a fűszerezésről már a résztvevők gondoskodtak.

A sütnivaló betöltésével elsőként a Sárdagasztók névre hallgató formáció végzett, köszönhetően a versenyszámban most debütált két 14 éves fiatalember, Dömötör Dániel és Fóris Bence gyorsaságának.

A település polgármestere, Fehér Károly elmondta, a disznótoros étkekkel és a versenyremekekkel az esti farsangi bál résztvevőit vendégelik meg. A finomságokból emellett jut az a falu idős, rászoruló lakóinak is, nekik csomagot állítanak össze és házhoz viszik a szombaton készült sülteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!